Forbs Indija i Institut za vrhunski menadžment x(Great People Managers Institute) svrstali su Biesse Indija među 50 najboljih kompanija, a njenog menadžera Odseka za kvalitet u 100 najboljih menadžera u Indiji.

Vrhunski menadžer treba da povezuje, unapređuje i nadahnjuje sve ljude u svom radnom okruženju.

Forbs 2019.

Kao rezultat istraživanja sprovedenog od strane Instituta Great Manager i Forbs Indija, Biesse Manufacturing Co. svrstava se u 50 najboljih kompanija u Indiji, a gospodin Ganesan S, direktor Odseka za kvalitet u Biesse Indija, svrstan je među 100 najboljih menadžera.

Istraživanje se uglavnom fokusiralo na veštine po kojima se razlikuje dobar od izvrsnog menadžera: jedan od kriterijuma koji čine najveću razliku jeste sposobnost uspešne komunikacije i posvećenost napretku njegovog tima. Zapravo, vrhunski menadžer bi trebalo da „povezuje, razvija i nadahnjuje“ sve u svome radnom okruženju (Forbs, 2019).

Korišćen je rigorozna procedura da bi se „prepoznali ljudi efikasnih menadžerskih sposobnosti [...] Procenjivano je 5233 menadžera iz 408 organizacija. [...] Sve u svemu, ispitano je više od 35000 zaposlenih“ koristeći se i kvalitativnim i kvantitativnim kriterijumima (Forbs Indija, 2019). Rezultati su objavljeni u majskom broju indijskog izdanja Forbs magazina.