Action Giromari

Biesse-ova tehnologija i kreativnost Action Giromari-ja

Action Giromari je kreativna radionica koja se već više od dvadeset godina bavi laserskim brendiranjem i graviranjem

Nastala u vreme kada su globalizacija i u određenoj meri standardizacija bile glavne odlike globalne kulture i ekonomije, ova kompanija je tržištu ponudila priliku da očuva i osnaži ličnu estetiku stvaralaca, dizajnera i kompanija. Ova kompanija se izdvaja svojom sposobnošću da radi sa svim vrstama materijala.

Mi ne razvijamo samo jednu kategoriju proizvoda, već smo, zahvaljujući raznovrsnosti materijala sa kojima radimo i tehnologija koje koristimo, u mogućnosti da prilagodimo bilo koji projekat i manjoj i masovnoj proizvodnji. Mi proizvodimo štandove, natpise, reklamni materijal i sve drugo u vezi sa vizuelnom komunikacijom. Ostali proizvodi uključuju tende, radne površine i proizvode po porudžbini za prodavnice opreme za unutrašnje uređenje. Sarađujemo takođe i sa nekolicinom arhitekata, koji nam šalju svoje nacrte. Naši klijenti uglavnom traže da im dizajniramo i izradimo proizvode koji naglašavaju identitet njihove kompanije i koji će im pomoći da se kreativnošću i dizajnom istaknu na tržištu

Naši klijenti nam uglavnom traže da im dizajniramo i izradimo proizvode koji će istaći identitet njihove kompanije i pomoći im da se kreativnošću i dizajnom istaknu na tržištu.

objašnjava Rafaele Bastianoni, vlasnik kompanije.

U kompaniji Action Giromari sami upravljaju svakom fazom proizvodnje, od izrade prototipa, preko izrade do pakovanja – svaki pojedinačni korak se lično proverava. Tehnologija za numeričku kontrolu omogućuje kompaniji da seče, struže, rezbari i oblikuje svaki pojedinačni komad. Svi sledeći koraci (sklapanje, lepljenje...) sve do završne obrade obavljaju se isključivo ručno. „Biesse tehnologije igra veoma važnu ulogu jer nam omogućuje da budemo svestraniji i da budemo u stanju ponudimo rešenja na licu mesta. Zahvaljući novom Rover Plast M5, koji smo kupili u maju 2016. godine, povećali smo obim proizvodnje složenih oblika i 3D predmeta: unikatnih proizvoda velike vrednosti na tržištu. Kada smo se odlučili za Biesse, italijansku kompaniju koja nudi pouzdanost i stručnost, nas nije zanimala samo nova glodalica sa numeričkom kontrolom, već smo uz nju dobili i istinsko partnerstvo. Mi Biesse smatramo strateškim partnerom od značaja za tehnološki razvoj Giromarija,“ zaključio je Bastianoni.

Naši klijenti uglavnom od nas traže da dizajniramo i kreiramo proizvode koji ističu njihov identitet kao kompanije kako bi im pomogli da se istaknu na tržištu kroz kreativnost i dizajn

Raffaele Bastianoni Vlasnik